Blab-Lovers-Here’s-What-to-Do-After-Your-Blab.im-Session

Blab is een livestreaming-platform waarmee je met maximaal 4 mensen tegelijkertijd kunt uitzenden en kijkers de mogelijkheid kunt geven om live in de uitzending te komen. Oftewel Blab is een soort Skypen alleen dan met z’n vieren. Blab is gekoppeld aan Twitter en met je Twitteraccount kun je een profiel aanmaken. Blab geeft je de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijkertijd te praten via video.
Hoe zit Blab in elkaar?

In een Blab heb je vier seats (plekken). Als organisator van een Blab bepaal je welke seats open zijn en welke seats gesloten zijn. Kijkers kunnen op de vierde seat klikken, waarna je als organisator die kijker kunt accepteren of weigeren. Zodra je op accepteren klikt, komt die kijker meteen live in de uitzending. Je kunt dus meedoen door te klikken op “call in”, waarna je live in de uitzending komt. Maar als je daar niet op zit te wachten, dan zijn er nog genoeg andere manieren waardoor je mee kan praten. Er zit een comment bar in Blab ingebouwd, daar kan je met de organisator, de gasten en de kijkers in gesprek gaan (Daalderop, 2015).

Het zakelijk gebruik van Blab: 

Blab is natuurlijk geschikt voor het zakelijk gebruik, het is hartstikke handig als je een meeting hebt en je kunt daar niet bij zijn dat je de meeting toch nog kan volgen via Blab. Ook kun je het gebruiken als marketing tool, je kan bijvoorbeeld een masterclass geven via Blab waardoor jouw (potentiële) klanten dit kunnen volgen. Hierdoor leer je jouw klanten iets, waardoor ze enthousiast raken over jouw bedrijf.

Bronnen:

Advertenties